Undgå madspild; måltidskasser er vejen frem

I en verden hvor der er højt fokus på klima og miljø, der bærer vi alle et ansvar for at bidrage til den grønne omstilling. Det betyder bl.a. at vi bør overveje hvordan vi administrere vores indkøb, og hvor meget vi egentlig smider ud.

Madspild er en stor synder i spørgsmålet om klimaets krise. Men hvordan kommer man det til livs?

Måltidskasser er det miljøbevidste valg

I en travl og hektisk hverdag kan det være svært at prioritere madlavning og indkøb, og man mister hurtigt overblikket over hvad man egentlig har i køleskabet elller i køkkenskabene.

Mister man overblikket så resultere det ofte i at man dagligt må smide store mængder kostbar mad ud. Har man ikke tiden til at planlægge og kun købe ind til det man har brug for, så kan måltidskasser være en særdeles god løsning.

Med en måltidskasse får man nemlig sund og næringsrig mad, som man ikke skal bruge meget tid på at tilberede, som bliver bragt til døren og som er tilrettelagt således at der kun er de ingredienser man har brug for den pågældende dag.

Hensigtsmæssige indkøb er skånsomme for miljøet

Udover de særdeles nyttige måltidskasser, så kan man også selv gøre sig nogle overvejelser inden man befinder sig i supermarkedet.

Her kan det være en god idé med en indkøbsliste, som man stringent holder sig til, så man ikke foretager impulskøb.

Med en indkøbsliste kan man lægge en plan for hvad man har brug for de kommende par dage og hvor stor en mængde man kan nå at spise. På den måde undgår man et overfyldt køleskab, som man aldrig kan nå til bunds i.