Et frisk pust fra ferie på Sri Lanka

ANNONCE

Østens oversete perle er virkelig en stor oplevelse

Sri Lanka ligger i det indiske ocean, lige til højre for den indiske halvø – men desværre overses landet ofte, da dets areal kun er cirka halvanden gang så stort som Danmarks! Sri Lanka er ellers grunden til, at det er blevet udbredt at drikke te, da østaten tidligere var et absolut hjerte i det britiske imperiums te-produktion.

Og det er da netop også det velsmagende og duftende, Sri Lanka kan tilbyde som feriested – den er en ren æstetiske perle for alle sanser.

Østens rolige perle

Har du haft lyst til at udforske Indiens væld af kulturer og landskaber, men har de sprudlende storbyer og den markante fattigdom fået til at holde planlægningen af en familieferie tilbage? Så er Sri Lanka et perfekt sted for dig!

Det er nemlig en lige så divers kultur, du vil møde på Sri Lanka, men i langt mere rolige rammer. Befolkningen er kendt for sin mildhed og åbenhed, så du vil ikke føle dig rendt overdrevet på dørene af sælgere eller tiggere. Som udpræget landbrugsland har Sri Lanka også bibeholdt større dele af sin natur frem og du vil finde rolige, ubebyggede områder på store dele af øen.

Strandene er fredelige, rene og perfekte til afslapning for hele familien. Du finder et væld af spændende lokale restauranter, og  du vil opleve at nattelivet er venligt og sobert, da alkohol ikke er en del af øens mange religiøse kulturer.

Masser at smage på

Selvom Sri Lanka umiddelbart ser ud som en lilleput, særligt ved siden af Indien, så lad dig ikke snyde: Det vil tage mere end et helt liv at udforske de vidunderlige historiske steder, den mangfoldige, overvældende natur og ikke mindst en divers madkultur proppet med spændende krydderier på Sri Lanka!

Lav derfor din egen rundtur fra nord til syd, så du får set de vigtige steder såsom Anuradhapura and Sigiriya ruinerne,som er på Unescos Verdensarvliste. Besøg de mange smukke nationalparker, fx Yala National Park ved Tissa, hvor der ikke sjældent spottes leoparder, ligesom du kan opleve elefanterne helt tæt på. Og husk ikke mindst at smage på den lokale mad undervejs – og du vil få en hel rygsæk af inspiration med hjem i køkkenet!