Få mere tid i hverdagen med meal prepping

ANNONCE

Du har måske stødt på begrebet ‘meal prepping’ før. Hvis du har, kan det have været i forbindelse med de skarpt skårne fitnessmodeller, som på de sociale medier viser billeder af deres madpakker frem, som indeholder store mængder fedtfattig kylling, kogt torsk og grøntsager. Men meal prepping behøver slet ikke have en klang af diæt eller moderne, engelske udtryk. Bag ordene gemmer sig noget så simpelt som at forberede sine måltider på forhånd. Udover at være tidsbesparende, kan meal prepping også spare dig for store udgifter på madkontoen. Hvis du altid har noget nemt og hurtigt i køleskabet, som du kan sammensætte et aftensmåltid ud af, slipper du for at bruge penge på dyr take out i tid og utide. Du kan hurtigt spare lidt ekstra sammen til lommepenge på sommerferien på den måde. Penge til selve rejsen kan du  nemt finansere med et kviklån. At optage et lån er ikke nødvendigvis tidskrævende eller besværligt, så du behøver ikke gå glip af årets sommerferie.

En lille indsats med en stor effekt
Hvis du mangler tid i din hverdag til at få set vennerne, løbet en tur efter arbejde eller læse nogle flere bøger, kan du med fordel begynde at preppe dine måltider. Du kan gøre det til en vane at bruge noget tid om søndagen på at forberede ugens måltider, hvilket giver dig muligheden at for spise noget sundt og hurtigt på daglig basis. Køb stort ind af lækre ingredienser så som grøntsager, quinoa, bulgur, kød og frugt og tilbered dem, så de er hurtige at bruge i en snæver vending.
Kog quinoa og bulgur og opbevar i portioner i køleskabet eller fryseren, så du nemt har basen for et måltid. Snit grøntsagerne og put dem i en lufttæt beholder med et vådt klæde over. De kan nemt holde sig friske i køleskabet i mange dage, så du hurtigt kan tage dem ud og stege dem på panden eller tilføje dem i en salat. Kød, for eksempel kyllingebryster, kan du bage i ovnen med krydderier på. I løbet af ugen kan du skære dem ud og stege på panden eller spise dem kolde sammen med de resterende ingredienser.
En forholdsvis lille indsats i weekende kan altså give dig mere frihed i løbet af hverdagen til at gøre de ting, du gerne vil, samtidig med at sikre dig sunde aftensmåltider.