Spar i det daglige med disse lækre boligtips

ANNONCE

Én ting kan alle, uanset baggrund og livsindstilling, vist blive enige om: Det er surt at bruge sine hårdt tjente penge på udgifter, der kunne være undgået! Dét at spare på ressourcerne ligger dybt i vores menneskelige natur, og vi føler os utrygge, ligefrem rasende, når noget mangler, er blevet opbrugt – eller bare ikke strækker til. Derfor er geniale sparetips altid en gave til økonomien og noget, der kan bringe glæde i det daglige, fordi vi således sparer uden at mangle!

Glæde i det daglige mener jeg ikke vi kan få nok af – og derfor bringer jeg her en solid oversigt over de to steder i badeværelset, som jo i mange hjem er “gerningsstedet” for en hel del spildte kroner! Til gengæld er der heldigvis masser af gode løsninger, du bør se nærmere på, hvis du vil spare både pengepung og jordens ressourcer.

I badet

Åh, hvor skønt er det ikke at tage et laaangt, vaaarmt bad efter en hård dag. Men jeg hører også helt automatisk min mors formanende stemme i øret, bare jeg tænker på at fylde et badekar. Og det er rigtigt – et brusebad behøver ikke tage mere end 3-5 minutter og små 30 liter vand, hvorimod et karbad kan “sluge” op mod 125 liter knaldende varmt vand!

Jeg går ikke ud fra, at du har lyst til at skære din daglige brusebads-oase ned til 1 minuts hurtigt skrub under en sløv stråle med 15 grader koldt vand – og det skal du langt fra! Det er derimod brusehoved og blandingsbatteriet, du skal vende blikket mod, hvis du vil spare og ikke nødvendigvis den tid, du bruser i. Efterhånden findes der de vildeste brusehoveder, der ved hjælp af ny teknologi kan komme helt ned på 6 liter vand i minuttet, uden at du mærker noget til det – du vil tværtimod kunne nyde regnvejrs-agtigt, behageligt brus frem for en syleskarp stråle i nakken. Et nyt armatur eller blandingsbatteri med vandsparefunktion skal der dog også til, men det er meget hurtigt tjent ind, særligt hvis I er en familie, vil I kunne spare op mod 8000 kroner om året på vand!


På toilettet

Vi skal jo alle på tønden, men det er ikke altid, at vi sætter pris nok på, at wc’et er en af de mest geniale opfindelser i verden. Når vi er kommet af med det, vi skal af med, så vil vi helst ikke tænke mere på det, endsige bruge penge på at investere i et ordentligt wc – med ekstremt stort vandspild som resultat! Derfor står der mange nærmest oldnordiske toiletter rundt omkring i de danske hjem, der bruger op til 12 liter vand pr. skyl – sat lidt i perspektiv bruger de nyeste toiletmodeller med lille og stort skyl maksimalt 4 liter. I gennemsnit går hver person på wc’et derhjemme mere end 1300 gange om året – så prøv lige at regne ud hvor mange liter om året, det bliver til hjemme hos dig. Og løber det gamle toilet ovenikøbet, ja så løber det så sandelig også op på de årlige vandregninger…

Det kan dermed i høj grad betale sig at tage et mindre lån for at opgradere badeværelset til sparemodus: Pengene er hurtigt tjent ind, du er med til at passe på vores rene grundvand og du får ganske enkelt mere livskvalitet ind i hverdagen med et lækkert badeværelse, hvor alt bare funker!