Indretning med Hans J. Wegner

ANNONCE

Vil man indrette sin bolig med designmøbler, så har du efterhånden en række muligheder i blandt gamle og nye designere. Hvis du har en præference for dansk design, så har du ligeså rigtig mange muligheder – hvoraf en af disse er Hans J. Wegner.

Wegner

Hans J. Wegner er en af Danmarks helt store møbelarkitekter, som har været med til at præge danske såvel som udenlandsk indretning. Hvis du ser på billederne herunder, så vil du formentlig også hurtig opleve, at du allerede har set en række af disse stole benyttet i indretningen.

Er du typen som læser mange boligblogs, så er du formentlig faldet over den famøse Y-stol. Dette er nemlig en spisebordsstol som er blevet meget populær de seneste år, hvilket hurtigt kan ses på de danske boligblogs. Udover Y-stolen, så er ”Den Runde Stol” også en klassisk spisebordsstol som er at finde i mange hjem, og sandsynligheden er, at du allerede har siddet i denne én gang.

En række Hans J. Wegner stole

Som det fremgår af billedet herover, så findes der et kæmpe udvalg af stole fra Hans J. Wegner, som formår at skabe blikfang. Se en liste over alle stole her. At de enkelte stole ikke er fremvist i indretningen er med vilje for, at tvinge dig til at se på de enkelte detaljer, inden stolenes egenskaber i indretningen fremvises. Herunder finder du en række billeder af indrettet stuer, soveværelser og gangarealer, hvor stole fra Hans J. Wegner er benytte

4 1 3 2

Fakta omkring Hans J. Wegner

  • Hans var første gang repræsenteret på Snedkerlaugets Møbeludstilling i 1938.
  • i perioden 1938-42 arbejder Hans sammen med Arne Jacobsen og Erik Møller, og tegnede i denne periode mange møbler til Aarhus Rådhus.
  • I 1942 opnåede Hans J. Wegner at få en af sine stole fremvist på Designmuseum Danmark. En række store udenlandske museer fulgte efterfølgende trop.
  • I 1944 biddrager Hans med møbler til FBD udvalget, hvor Børge Mogensen står for ledelsen.
  • I 1949 opnår Hans J. Wegner et større internationalt gennembrud, da hans møbler til Snedkerudstillingen bliver omtalt. Samme år påbegyndes samarbejdet med Carl Hansen & Søn, som i dag producerer en række af Wegner stolene.

Som det tydeligt ses af karrieren hos Hans J. Wegner, så er der tale om noget bemærkelsesværdigt. Der er igennem karrieren blevet skabt over 500 stole og herudover både borde, skænke, skrivebord og meget andet. Igennem den lange karriere, har Hans arbejdet sammen med mange af de andre store danske designere som f.eks. Børge Morgensen og Arne Jacobsen.

Sådan indretter du med Hans J. Wegner møbler

Der skal ikke ligges skjul på, at en række af møblerne fra Hans J. Wegner har en høj pris. Men på trods af dette, så er der ligeså blevet tegnet og produceret en række kvalitetsprodukter, hvor fokus har været på at skabe møbler til den almene dansker.

Er du på udkig efter at indrette med Hans J. Wegner møbler, så kan du benytte følgende tips til at skaffe dig disse møbler

  1. Skab dig et overblik over hvilke møbler du ønsker. Af en række møbler vil der nemlig være ”billigere” alternativer, som dog har en række af de sammen kvalifikationer.
  2. Gennemlæs bøger samt nettet for, at skabe et overblik over stole på forhånd, da dette felt kan være det sværest – ift. at skabe overblik.
  3. Gå efter møbler i FBD udvalget, hvis ønsket er at finde de billige Hans J. Wegner stole og møbler.
  4. Kig efter udvalget hos både genbrug, antik og loppemarkeder, hvor der stadig er mulighed for at gøre gode køb, især af de mere ”ukendte” modeller.
  5. Hold øje med de online auktionshuse som f.eks. com etc., hvor der med jævne mellemrum kommer Hans J. Wegner stole op.

Kunne du tænkte dig at læse mere omkring Hans J. Wegner, så kan det anbefales at læse bøgerne “Wegner – bare een god stol” af Christian Holmsted Olesen og “Store danske designere” af Lindhart & Ringhof. I begge af disse bøger er der mulighed for at stifte selskab med Hans J. Wegner, hans møbler og hans færden i den nationale og internationale designverden.