Indonesisk mad

ANNONCE

Når du rejser i Indonesien, så vil du hurtigt opleve en madkultur som er præget af mange kulturer – som går op i en højere enhed. Der er faktisk mere til indonesisk mad end blot Nasi Goreng. Det indonesiske køkken har rigtig meget at byde på, og i dette blogindlæg kigger vi på en række af de retter, som du især skal stifte bekendtskab med.

Her er en liste over bedste indonesisk mad, du skal spise, når besøger landet og deres mange øer. Listen er på ingen måde komplet, men vi vil gøre vores bedste for at holde den åben og opdateret løbende (når vi får mulighed for at besøge og smage mere på landets mad).

#1) Nasi Goreng – bogstaveligt talt betyder det stegte ris, er det faktisk den sædvanlige berømte sydøstasiatiske stil lynstegning kogte ris, men med det helt rigtige blanding af indonesiske krydderier.

Nasi Goreng
Nasi Goreng

#2) Sate ayam – Sate (satay) og Ayam (kylling). Retten bliver spiddet og grillet (BBQ) og serveres med velsmagende peanut sauce. Det er også kendt som den nationale ret i Jakata.

Sate ayam
Sate ayam

#3) Soto Betawi – Der er et par Soto-retter her i Indonesien, men en af de bedste er Soto Betawi. Dette er en suppen som er lavet af oksekød med komælk, som har en unik og gennemtrængende smag.

Soto Betawi
Soto Betawi

#4) Rawon – Rawon er en mørk oksekød suppe, lavet med oksekød og keluak (sorte nødder) som den vigtigste krydderi, der giver den en stærk nøddeagtig smag og mørk i farven, sammen med andre krydderier og normalt serveres med ris.

Rawon
Rawon

#5) Bakso – Bakso eller baso i Indonesien, er en frikadelle lavet af oksekød surimi (kød pasta, normalt oksekød, med nogle tapioka mel). Det er normalt at tjene i en skål af oksekød bouillon med nudler, bihun (ris vermicelli), grøntsager, tofu og æg.

Bakso
Bakso

Se en liste med over 100 forskellige indonesiske retter her. Vil du læse mere omkring indonesisk mad og hvordan de forskellige kulturer har påvirket denne, så vil vi henvise dig til Vtaide.com.